Skriv ut

Våra tekniker vid stresshantering

mindset pageimgKiropraktorHälsan har lång erfarenhet av stresshantering och utvecklat, ett för Sverige unikt program, där vi kombinerar kiropraktik med samtal, träning och yoga.

Hos oss får du individuell plan som adresserar dina behov ofta över en period på 3 - 12 månader med regelbundna uppföljningar.

Scrolla ned på sidan för att läsa mer om våra tekniker vid stressbehandling.

Stressanalys

En avancerad mätning med elektroder/mätpunkter fästs på kroppen och registrerar förändringar i hjärnan och kroppen under lätt stress och vid återhämtning. Vår analys tillsammans med dina symtom ger oss en bra bild av hur din kropp hanterar stress.

Läs mer om vår stressanalys

Neurologisk kiropraktik

Neurologisk kiropraktik är specifik kiropraktisk behandling för ökad funktion och balans i kroppen och nervsystemet. Fokus ligger på förändringar i hjärnan och det centrala nervsystemet.

Läs mer om neurologisk kiropraktik

Network Care

Mjuk kiropraktisk teknik i grupp som stimulerar andning och nervsystem.

Network Care är utvecklad av Donald Epstein och är ett helhetskoncept där man ser läkning som en process till ett bättre och stabilare läge, snarare än att återgå till det tillstånd där man var innan kroppen började visa symtom.

Läs mer om Network Care

Medicinsk Yoga

Enkla övningar på stol för förbättrad andning, ökad rörlighet och avslappning. Träning som passar alla. 
 
Medicinsk yoga är en form av Kundaliniyoga och utveckad av Göran Boll vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm (IMY). Medicinsk yoga har väl dokumenterade effekter på kroppens förmåga till återhämntning och balans.

Mindfit

Kombinerat ljud och ljus som stimulerar de hjärnvågor som är viktiga för återhämtning och läkning. 
 
Mindfit används direkt efter ett kiropraktorbesök för att förstärka effekten på hjärnan och nervsystemet Stressanalysen ger oss möjlighet att välja rätt program. 
För de som vill ha ett eget Mindfit hemma så finns de även att köpa.

Träning

Personligt träningsprogram för att hjälpa din kropp och hjärna att bli bättre balanserad. Både direkt efter kiropraktorbesöket och övningar hemma.
 
Nervsystemet är som mest benäget till att skapa nya banor de första 20 minuterna efter en behandling. På KiropraktorHälsan finns stationer för balansträning, andningsträning och avslappning.

Samtal

Ökar din medvetenhet och hjälper dig hitta nya strategier att hantera stress. KiropraktorHälsans kombination av samtal och kiropraktik är unik i Sverige och förstärker förändringsprocessen både mentalt och fysiskt.

Läs mer om coaching/samtal

Kontakta oss för mer information och bokning av stressanalys!

Här hittar du oss

Kiropraktorhälsan i Nyköping
Slottsgatan 23
611 32 Nyköping

Legitimerade av Socialstyrelsen

lkrLogo  CollegeLogo